Περιήγηση στον Μόλυβο

Που να πάτε...

Λίγα λόγια για τον τρόπο μετακίνησής σας στον Μόλυβο. Μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, υπάρχουν μόνο τρεις (3) δρόμοι μέσω των οποίων μπορούν να κινηθούν αυτοκίνητα. Αυτό γίνεται μόνο τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της καλοκαιρινής περιόδου.

Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ στην είσοδο του χωριού, το οποίο βρίσκεται πίσω από το σχολείο. Επίσης, το προαύλιο του σχολείου χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ τους καλοκαιρινούς μήνες. Πίσω από το γραφικό λιμανάκι υπάρχει  ένα ακόμα μικρό πάρκινγκ.

Συμβουλές:

Επισκεφθείτε το λιμάνι του Μολύβου περπατώντας. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τα αξιοθέατα.

Όλοι σχεδόν οι δρόμοι μέσα στον οικισμό είναι στρωμένοι με την παραδοσιακή πέτρα του Μολύβου, οπότε όσοι από εσάς είστε πολύ σχολαστικοί με το αυτοκίνητο σας θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Με σημείο εξόρμησης τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια 'ΧΡΥΣΗ' οι δυνατότητες περιήγησης στην ευρύτερη περιοχή του Μολύβου είναι πολύ εύκολη.

Στο λόφο του Μολύβου βρίσκεται το περίφημο κάστρο του, στο οποίο μπορείτε να πάτε, είτε περιδιαβαίνοντας τα καλντερίμια, έχοντας βέβαια κατά νου ότι θα πρέπει να ανεβείτε αρκετά σκαλοπάτια, είτε από τον περιφερειακό δρόμο, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, το οποίο μπορείτε να αφήσετε στο πίσω μέρος του κάστρου.

Πάνω στο λόφο πέρα από το κάστρο μπορείτε να θαυμάσετε το απέραντο γαλάζιο αλλά και το γραφικό λιμανάκι από μία άλλη οπτική γωνία, πίνοντας τον καφέ σας.

Σε απόσταση αναπνοής, περίπου 220 μέτρα, θα βρείτε την οργανωμένη παραλία του Μολύβου. Όμορφη παραλία με χοντρό βότσαλο έξω, και άμμο μέσα.

Στην αρχή είναι ρηχή ενώ μετά από 50 μέτρα αρχίζει και βαθαίνει. Επίση μπορείτε να δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Για τις αγορές σας, αλλά και για φαγητό μπορείτε να περιηγηθείτε στην πανέμορφη αγορά του Μολύβου που βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Επιπλέον, υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια στην παραλία καθώς και πολλά καταστήματα στο κεντρικό δρόμο που πηγαίνει προς το γραφικό λιμανάκι.

Το γραφικό λιμανάκι διαθέτει αρκετές ψαροταβέρνες, cafe και μερικά κλαμπάκια που παίζουν lounge μουσική.

Σε απόσταση αναπνοής από το Μόλυβο, βρίσκεται η Εφταλού. Εκεί θα βρείτε παραλίες με χοντρό βότσαλο αλλά και πεντακάθαρες. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τις  που βρίσκονται ακριβώς εκεί καθώς και την παραλία 'Χρυσή Άμμος'.